Konsten att skildra verkligheten

43 min

Konsten att skildra verkligheten -- Den svenska dokumentärfilmen blir konstigare och konstigare och samtidigt använder sig konstnärerna av allt mer material från verkligheten. Konstfilmen och dokumentärfilmen närmar sig varandra och går det ens att längre skilja dem åt? Och finns det någon poäng med att försöka? Kino denna vecka fördjupar sig i växelverkan mellan konst- och dokumentärfilm. Till vår hjälp tar vi konstnären Petra Bauer som tilldelats Bo Widerbergs-stipendiet för sina dokumentärfilmer, Måns Månsson som gjort sin dokumentärfilm om Anders Björck under sin tid på Konsthögskolan och Jonas Selberg Augustsén, aktuell med sin högst personliga dokumentär ”Trädälskaren”. Programledare Roger Wilson

P1 fredagen den 10 oktober kl. 18.15 och söndagen den 12 oktober kl. 16.03

Den svenska dokumentärfilmen blir konstigare och konstigare och samtidigt använder sig konstnärerna av allt mer material från verkligheten. Konstfilmen och dokumentärfilmen närmar sig varandra och går det ens att längre skilja dem åt? Och finns det någon poäng med att försöka?

Kino denna vecka fördjupar sig i växelverkan mellan konst- och dokumentärfilm. Till vår hjälp tar vi konstnären Petra Bauer som tilldelats Bo Widerbergs-stipendiet för sina dokumentärfilmer, Måns Månsson som gjort sin dokumentärfilm om Anders Björck under sin tid på Konsthögskolan och Jonas Selberg Augustsén, aktuell med sin högst personliga dokumentär ”Trädälskaren”.

Programledare Roger Wilson

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista