Dymmelonsdag, oväntad vändning i Frankrike och Federleys Europa

41 min
Nu är det bara elva dagar kvar till första omgången i det franska presidentvalet och vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon har gjort en markant framryckning i opinionsmätningarna. Vad beror det på?

Vänsterkandidat överraskar 

Nu är det bara elva dagar kvar till första omgången i det franska presidentvalet och vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon har gjort en markant framryckning i opinionsmätningarna. Vad beror det på och hade det gått lika bra om Socialistpartiet inte var i kris? Vi har bjudit in Johannes Heuman, historiker vid Uppsala universitet. 

Centern: Så ska EU bli

Vår serie om EU:s framtid, EU-akuten, fortsätter. I dag får vi besök av Centerpartiets Fredrick Federley som vill att unionen ska bli smalare och vassare. Vad innebär det konkret?

Dymmelonsdag 

Påsken närmar sig och i dag pratar vi med en präst, Anna Stenund, om vad onsdagen i stilla veckan, eller dymmelonsdagen som den också kallas, betyder för henne. Men jag tänker också fråga henne hur hon tror att medlemsflykten från Svenska kyrkan kan stoppas. 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Minna Grönfors

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.26
  Sia, Kendrick Lamar - The Greatest
  Album: The Greatest
 • 15.34
  Nicola Porpora - Troisieme Lecon Pour Le Mercredi Saint
  Jérome Correas, Isabelle Poulenard, Atsushi Sakai, Manuel De Grange
  Lecons De Ténebres & Duetti Per La Passione
  Textförfattare: Liturgisk Text
  Etikett: Arion
 • 15.34
  Jérome Correas & Isabelle Poulenard & Atsushi Sakai & Manuel De Grange - EPSTEIN :Troisieme Lecon Pour Le Mercredi Saint
  Album: Lecons De Ténebres & Duetti Per La Passione Utgiven: 2005
  Kompositör: Nicola Porpora & Liturgisk Text