En lerklump som andra formar

29 min

Birgitta har gjort många val i livet som hon ångrar. Hennes vuxna döttrar säger att hon svikit både sig själv och dem. Nu vill de att hon ska lämna sin sambo. Men vad vill hon själv?

- Det är som en slags sjukdom jag har, säger Birgitta. Som gör att jag varken vet vad jag känner eller vad jag vill.

Birgitta närmar sig pensionsåldern och märker att de livsval hon gjort håller på att komma ikapp henne. För 17 år sen tog hennes man sitt liv efter många år av kaos och missbruk. De tre döttrarna var då i tonåren. Hon träffade ganska snabbt en ny man som hon flyttade ihop med.
- Jag hade tappat fotfästet totalt och han kom som en räddande ängel, säger Birgitta. Men kanske tänkte jag för mycket på mig själv och för lite på barnen. Det är väl det som straffar sig nu.

På senare tid har schismen mellan sambon och barnen vuxit. Döttrarna tycker att hon ska flytta från sin sambo, att hon skulle må bättre om hon levde själv. Men Birgitta är villrådig. Måste hon välja mellan sambon och barnen? Skulle det gottgöra hennes tidigare svek?

Valsituationen känns omöjlig. Hon, som uppfostrats till att alltid göra andra nöjda, hur ska hon kunna höra sin egen röst?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".