Allvarliga frågor, europeisk feminism och integration i praktiken

41 min

I dag blir det en lite blandad kompott. Vi pratar om partisympatier och så träffar vi de nya programledarna som ska svara på P1-lyssnarnas frågor i det populära radioprogrammet Allvarligt talat i P1.

M och MP i kris

En effekt av terrordådet i Stockholm för snart två veckor sedan är att Socialdemokraterna fått ökat stöd och att Sverigedemokraterna befäster sin roll som Sveriges näst största parti samtidigt som det fortsätter att gå rejält neråt för Moderaterna och Miljöpartiet.

Allvarligt talat 

Och så har det just avslöjats vilka som i sommar ska svara på P1 lyssnarnas frågor i det populära programmet Allvarligt talat. Det blir David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer och de kommer till studion.

Här kan du läsa mer om programmet och lyssna på tidigare avsnitt

EU:s framtid

I det nionde och sista avsnittet av serien EU-akuten om EU:s framtid träffar vi Soraya Post från Feministiskt Initiativ och får höra hur hon ser på EU:s framtid.

Här kan du lyssna på inslaget och läsa mer

Att ta sig in i det svenska samhället

Vi ska också tala om mentorsprojekt som ett sätt att få integration att fungera i praktiken. Deeqo Huosein är mentor för nyanlända. De ensamkommande får ganska mycket stöd, men det är unga flickor som kommer med sina familjer som har det svårare att ta sig in i det svenska samhället.

Programledare: Thomas Nordegren 
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Naila Saleem

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.26
  U.S.A. for Africa - We Are The World
  Album: We Are The World
  Bolag: USA for Africa
 • 15.35
  Bill Frisell - Probability Cloud
  Album: History, Mystery
  Bolag: Nonesuch
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".