Komisk livemusik, jämställdhet i Saudi och nöjesfältsdebatt

40 min

Idag blir det livemusik i studion, hur kan klassisk pianomusik få oss att skratta? Och så pratar vi om jämställdhet i Saudiarabien och Louise inställning till berg- och dalbanor.

För eller emot nöjesfält?

I dagens Nordegren & Epstein öppnar Louise upp för debatt om nöjesfält. Behövs spökhus och sockervadd och var står Thomas i frågan? Är han en sådan som gärna åker berg- och dalbana?

I fredags blev Saudiarabien invalt i FN:s kvinnokommission. Vad är smartast om man vill påverka kvinnors villkor i Saudi, låta dem vara med i kvinnokommissionen eller hålla dem utanför tills de bättrat sig? Bitte Hammargren, Mellanösteranalytiker på Utrikespolitiska institutet och redaktör för Utrikesmagasinet.

Under helgen blev en cyklande kvinna jagad av en björn. Idag tar vi reda på vilken taktik som fungerar bäst om man skulle råka det här djuret i markerna. Hur visar jag att jag har vänliga avsikter och när är det dags att spela död? Jens Frank, forskare vid SLU, medverkar i dagens program.  

Och så får vi besök av Maestro Mårtensson som i danske komikern Victor Borges anda får människor att skratta med hjälp av klassisk musik.

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Anders Backlund

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.13
  Tommy Körberg & Stefan Nilsson - Mors Lilla Olle
  Album: Musica Sveciae: Barnvisor Utgiven: 1988
  Kompositör: Alice Tegnér
  Bolag: Phontastic
 • 15.31
  Maurice Ravel. Arr: Magnus Maestro Mårtensson - Bolero
  Magnus Maestro Mårtensson
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".