Litteraturveckan i P1: Hiphop-lyrik, poesi till däckbytet och cirkel om nätter på Mon Chéri

Här finns inget ljud

Dessutom: Nedräkningen mot tillkännagivandet av Sveriges Radios Romanpris fortsätter med jurydiskussioner. Programledare: Marie Lundström och Lisa Wall.

Romanprisjuryn som ska utse årets vinnare pratar idag om Stefan Lindbergs roman "Nätterna på Mon Chéri". Den kan beskrivas som en suggestiv fantasi och är en till lika delar thriller, essä och dokumentärroman om en man och Palmemordet. Ska juryn falla för Lindbergs djupdykning i fantombilder, en palmeutredning och den så kallade 33-åringen?  Juryn består av Inger Mossberg från bokcirkeln Astrid, Hans Marklund från Saragubbarna och Amanda Hodzic från Kapitelslukarklanen BK. På fredag utses vinnaren av Sveriges Radios Romanpris 2017.

Zakarias Lekberg eller Zacke debuterade 2010 med skivan "Visst är det vackert" och blev omtalad för sin hiphop från Norrbotten. Förra året kom tredje albumet, "Fattigkussen", och ämnena rör sig kring det där allra vanligaste som händer när inget egentligen händer. Som att åka runt i rondellen. Vi pratar lyrik och texter med honom.

Barakat Ghebrehawariat levde och arbetade med poesikollektivet Revolution Poetry i fem år. Men litteraturintresset kom mycket tidigare. Vi pratar om vikten av rim och rytm och varför spoken word kan förändra livet.

Och så har vi besökt en av Sveriges bilverkstäder, Bilia, där vi på måndagen presenterade Dagens dikt. Karsten Thurfjell var med vid händelsen.

Programledare: Lisa Wall och Marie Lundström
Producent: Minna Grönfors

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".