Juniorsporten besöker en ridskola

12 min

Ryttarna Matilda Modigs och Hilda Hallman-Karlsson i Lidköpings RK är båda 15 år och ger oss en inblick i hur det är att gå på ridskola.

Hur stark relation man får till sin häst och hur jobbigt det kan vara när hästen blir skadad. Men också tjusningen med att träna ihop sig med en ny häst.

– Den hästen som jag har nu är ganska envis. Det är många som inte riktigt orkar med henne men jag älskar henne, säger Hilda Hallman-Karlsson som ridit sen hon var tre år.

För hennes kompis Matilda Modigs är det första passet med en ny häst.

– Det kändes väldigt roligt och spännande. Hon blev lite fundersam eftersom vi gjorde en del grejer som hon inte var van vid så då blev hon ”oj vad hände nu, vad ska jag göra nu”. Men överlag så tycker jag hon skötte sig jättebra.

Anledningen till att Matilda nu får rida på en ny häst är att hennes gamla var tvungen att avlivas.

– Han hade ont så det var därför vi tog bort honom. Det var för hans eget bästa. Det var jättehemsk för jag hade verkligen klickat med den hästen så det var jättesvårt.

Vi får hänga med tjejerna under en dressyrlektion och samtidigt följa deras noggranna jobb i stallet som håller på långt in på kvällen

– Vi ska borsta dem och ta av dem alla grejer och krafsa hovar. Sen ska vi fodra dem och se så att de har vatten och mocka och sopa, säger Hilda Hallman-Karlsson.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista