Utkantssveriges årskrönika 2016

52 min

Komikerduon Åsa & Gertrud som gjorde succé i Godmorgon, världen! i somras blickar här tillbaka på 2016 ur ett utkantsperspektiv.

Lär dig mer om 900-talets motsvarighet till filterbubblan, hur du på ett enkelt sätt i vardagen bekämpar terrorism, hur det nu är möjligt att med den banbrytande involutionstekniken låta ryggradslösa personer korrigeras till ryggradslösa arter såsom gråsugga, silverfisk och armfoting, samt om hur organiserad brottslighet under ledning av fd polischef blir om-organiserad brottslighet, vilket får förödande konsekvenser för beskyddarverksamhet, indrivningar och bluffakturor. 

Av och med: Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson.
Produktion, ljuddesign: Magnus Berg.
Ljudteknik: Eric Nyblaeus, Monica Bergmark

Om Åsa & Gertrud

I år är det 20 år sedan som Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson, alias komikerduon Åsa & Gertrud, började göra radiosatir i det dåvarande P1-programmet ”freja!”. Under årens lopp har de arbetat för scen, radio och teve. Åsa och Gertrud lärde känna varandra under gymnasietiden i Kristianstad där de båda är uppvuxna.

Utkantssverige är hela den hittills okända del av Sverige, som ligger utanför Stockholms innerstad. I en serie reportage skildras ett Sverige som sällan kommer till tals.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".