Systerduon Lash, Teir och Hadid

Här finns inget ljud

Vad betyder egentligen"gäris i min kucha"? Om man inte har koll på det, får man veta det i P1 Kultur som tillsammans med musikjournalisten Jan Gradvall träffar hiphopgruppen Lash.

Lash heter gruppen som gästat podden Gradvall – en podd av musikjournalisten Jan Gradvall, som kommer med ett nytt avsnitt varannan fredag. Då brukar han medverka i P1 Kultur och idag den 1 maj sänder programmet podden där han träffar hiphop-gruppen Lash från Borås.

De blev upptäckta av Silvana Imam under 2015 som en av vinnarna i tävlingen Nästa Nivå. Anfa och Sabina Lashari är två systrar med varsin unik röst som tillsammans blir till systerduon Lash. "Hiphop has no gender" är Lash slogan, och är något som är genomgående i allt de gör.

"Vi är här för att sudda bort alla invanda könsnormer så att jämställdhet blir en självklarhet. Vi rappar jämsides om verkligheten i målande texter utan ursäkter. När man har gått igenom en tung period i livet oavsett vem man är så vill man gräva sig djupare ner i sakfrågan och sätta ner foten. Hiphop är poetisk terapi, vår konstform, vårt sätt att förändra status quo. Hiphop has no gender."

Dessutom blir det återutsändningar av en intervju med den finlandssvenska författaren Philip Teir om hans nya roman "Så upphör världen" och ett OBS om arkitekten Zaha Hadid av kulturredaktionens Katarina Wikars.

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Maria Götselius

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".