Hemligheter: Den nya franska kulturpolitiken och Graham Swift flyttar närmare mikrofonen

Här finns inget ljud

Inför franska presidentvalet har det varit relativt tyst om kulturen – men vad kan valet av Macron betyda? Och vad säger brittiske författaren Graham Swift om sin egen relation till hemligheter?

I studion sitter Lisa Irenius, kulturchef på Svenska Dagbladet, och kulturredaktionens Mikael Timm för att diskutera vad valet av den filosofiskt skolade Emmanuel Macron kan betyda för konst, litteratur, teater och annat. Och det är vår reporter Sandra Stiskalo som har träffat Graham Swift.

Dessutom får vi höra ett reportage om Ukraina i skuggan av Eurovision Song Contest, som börjar imorgon. Fredrik Wadström blickar ut över Majdan-torget och funderar över allt som hänt där under de senaste åren.

Även i dagens OBS-essä handlar det om hemligheter. Den gåtfulle Thomas Pynchon fyller nämligen 80 år idag. Mattias Hagberg porträtterar en hyllad författare som aldrig ger intervjuer och inte har fotograferats sedan 50-talet.

Vi hinner även med en rapport från Akvarellmuseet på Tjörn, där vår kritiker Karsten Thurfjell har sett marinmålaren Arne Isacsson.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Mattias Berg

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.35
    The Chamber Orchestra Of London - Emancipation
    Album: Downton Abbey
    Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".