Shiamuslimer allt mer oroade efter misstänkt anlagd brand

45 min

Shiamuslimer i Sverige upplever hot från olika håll, både från IS-anhängare och högerextremister. Människor och tro har besökt moskén i Järfälla som antändes härom veckan.

Shiamuslimer i Sverige får hot med både IS-koppling och med högerextremistiska förtecken. Reportage från den brandhärjade moskén i Järfälla och uppföljande studiosamtal med David Thurfjell, professor i religionssociologi vid Södertörns högskola.

Ska dagisbarn kunna bära slöja? Till helgen tar Liberala kvinnor upp frågan, centralstyrelsen vill att landsmötet ställer sig bakom ett förslag att förbjuda slöja på barn i förskolor och lågstadieskolor. Debatt i Människor och tro mellan Gulan Avci (L) och Joel Halldorf, ledarskribent på tidningen Dagen.

Finska kyrkans engagemang för flyktingar har gått för långt, tycker Finlands regering som provoceras av att kyrkorna läser upp asylbeslut. Sveriges Radios Finlandkorrespondent Thella Jonsson rapporterar i Människor och tro om en konflikt mellan kyrka och regering som trappats upp under våren.

Mobbad i klostret. Diplomaten Hans Gunnar Adén, aktuell med självbiografin Brev från en klostercell, berättar i programmet om hur den första lyckliga tiden i klostret vändes i sin motsats.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".