Smålänningar, matförsörjning och arrangerad äktenskap

40 min

Gift vid första ögonkastet, den kontroversiella TV serien där experter parar ihop människor som träffas först på sitt eget bröllop, har fått mig att fundera över för och nackdelar med arrangerade äktenskap.

Äkta smålänningar söks till nyproduktion av filmen Utvandrarna. Det viktigaste är att ha en riktig bred småländsk dialekt. 

Gift vid första ögonkastet, den kontroversiella TV serien där experter parar ihop människor som träffas först på sitt eget bröllop, har fått mig att fundera över för och nackdelar med arrangerade äktenskap. Malin Mendel Westberg är SVT:s Indienkorrespondent kan mycket om detta kommer till studion idag.

Krisberedskapsveckan går ju mot sitt slut och många lyssnare har reagerat på Myndigheternas krav på enskilda människor ska ha krislådor och egna beredskapslager i hemmet. De räcker ju bara några dagar. Men vad händer om det skulle bli blockad eller krig. Är det dags för staten att bygga upp beredskapslager av livsmedel igen. Det ska jag tala med stabschefen på jordbruksverket Harald Svensson om.

Och apropå myndigheter är det dags att lägga ner den impopulära och ineffektiva jättemyndigheten Arbetsförmedlingen nu när inte ens den ansvariga  ministern tycker att den gör sitt arbete och kommunerna anställer egna jobbcoacher.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Naila Saleem

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Baba Brinkman - Bad Things Happen
  Album: The Rap Guide to Religion
 • 15.06
  Martin Mcfaul - Rough Road (Bonus Track)
  Album: Sha La Love
  Bolag: Imperial
 • 15.15
  Leon Vynehall - Inside the Deku Tree
  Album: Music for the Uninvited
  Bolag: 3024
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".