Vett och etikett kring vatten, livejazz och toppmöten över telefon

40 min
Måste man betala för något man inte blivit erbjuden? Hur låter Ella Fitzgeralds musik idag? Och vilka relation skapas idag när Trump ringer Putin?

Vid ett restaurangbesök förra veckan fick Thomas betala 70 kronor för vatten utan att ha beställt det. Det grämt honom sedan dess och han har inte kunnat släppa den ofrivilliga utgiften. Har Thomas blivit en gnällgubbe eller är det krogarna som har gått bananas? Magdalena Ribbing, vett- och etikettexpert på Dagens Nyheter kommer till programmet och säger sin mening i frågan.

Och så högtidlighåller vi att legendariska Ella Fitzgerald skulle ha fyllt 100 år. Jazzsångerskan Vivianne Buczek ackompanjerad av Martin Sjöstedt på piano kommer till studion och sjunger några av Ellas gamla hits i ny tappning.

Dessutom tar vi tempen på dagens toppmöten. Hur mycket betyder de personliga relationerna i världspolitiken? Idag träffas ju Angela Merkel och Vladimir Putin i Sotji, och sen ska Putin tala med Donald Trump i telefon. Sveriges tidigare ambassadör i Moskva, Sven Hirdman medverkar i dagens program. 

Epost: nordegrenesptein@sverigesradio.se

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.08
    Martin Sjöstedt, Vivian Buczek - Blues-improvisation
    Kompositör: Martin Sjöstedt
  • 15.38
    Vivian Buczek Sång Martin Sjöstedt Piano - Oh lady be good
    Kompositör: George Gershwin Ira Gershwin