Nya sorgetraditioner, gamla påsksedvänjor och hundar i massor

41 min

Thomas Nordegren var nere vid Drottninggatan i Stockholm och funderar mycket över det här med laddade platser och hur vi uttrycker kollektiv sorg och hur vi fått nya ritualer med blomsterhav, ljusvakor, sorgeplank och poliskramning. Vi ska också tala med folklivsforskaren Ebbe Schön om gamla traditioner och ritualer av sorg, glädje och mat i samband med påsken. Och så kommer studion att fyllas av hundar idag. Vi har nämligen bjudit in programledaren Maria Hedqvist och hundpsykologen Eva Bodfäldt från Sverige Radios Hundpodd. Programledare: Thomas Nordegren Bisittare: Louise Epstein Producent: Helena Huhta

Thomas Nordegren var nere vid Drottninggatan i Stockholm och funderar mycket över det här med laddade platser och hur vi uttrycker kollektiv sorg och hur vi fått nya ritualer med blomsterhav, ljusvakor, sorgeplank och poliskramning.

Vi ska också tala med folklivsforskaren Ebbe Schön om gamla traditioner och ritualer av sorg, glädje och mat i samband med påsken.

Och så kommer studion att fyllas av hundar i dag. Vi har nämligen bjudit in programledaren Maria Hedqvist och hundpsykologen Eva Bodfäldt från Sverige Radios Hundpodden - Vår bästa vän.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Helena Huhta

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".