Best of Nordegren och Epstein

41 min

Kina nu och då. Pensionsångest. Iscensatta begravningar och grammatik. Idag är Nordegren och Epstein lediga och därför bjuder vi på några höjdpunkter från våren som gått.

Iscensatta begravningar

Vi pratar om den nya möjligheten att iscensätta sin egen begravning i Sydkorea Jan-Olof Aggedal kontraktsprost och begravningsforskare tror att detta kan vara sätt att bearbeta sina tankar kring döden.

Pensionsångest

Även om vi försöker låtsas som ingenting kommer vi alla bli gamla om vi inte redan är det. Så idag ska vi fördjupa oss lite i pensionssparandets ädla konst! Ekonomijournalisten Birgitta Piper ger sina bästa råd.

Kina då och nu

Vem är Kinas president Xi Jingping? Börje Ljunggren är tidigare ambassadör i Kina och aktuell med boken "Den kinesiska drömmen. Xi, makten och utmaningarna". Han förklarar allt man behöver veta om ledaren för världens starkast växande ekonomi Kina.

Måste man veta vad adverbial är?

Pluskvamperfekt, konditionalis och adverbial. Behöver man kunna beskriva hur man använder alla grammatiska finesser för att kunna prata bra svenska? Eller kan man skippa grammatikångesten och bara prata på bra ändå? Louise får grammatikterapi av Sara Lövestam som skrivit böcker om det härliga med grammatik.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista