Fördelen med fiaskon, dagdrömmar och pill-förbud på konst.

40 min

Redaktionen har plockat en vårbukett med inslag från tidigare program. Ämnen som är värda att höras en gång till.

Samuel West gör en utställning om vikten av att misslyckas och att prata om sina misslyckanden. Han är psykologen och innovationsforskare.

Håll med om att det är svårt att hålla fingrarna borta ibland på konstutställningar. Man vill liksom känna och testa om verken håller. Hur får man en bra konstupplevelse genom att bara titta och vilket ansvar har jag som besökare för att inte skada ett konstverk? Vi stämmer av med Gisela Fleischer som är konstpedagog på Moderna museet i Malmö.

Använder svenskar det engelska ordet "fuck" på ett felaktigt och lättvindigt sätt? Flera svenska schlagerlåtar har fått byta ut "fuck" för att inte svartlistas i radio. Förstår vi inte hur grovt det låter för dom som har engelska som modersmål? Det ska Thomas reda ut tillsammans med Sveriges Radios Kris Boswell.

Dagdrömmen, en stund där du kopplar ifrån och låter din egen lust och ditt själv bestämma filmens innehåll. Frågan är om vi dagdrömmer lika ofta nu när allt mer av vår tid mellan uppdragen går åt till att titta på skärmar, läsa meddelande och svara på mail? Har reverierna någon framtid? Vi ber Orvar Löfgren, etnolog och professor emeritus vid Lunds universitet och Pontus Wasling, hjärnforskare vis Sahlgrenska i Göteborg resonera om saken.

Programledare: Thomas Nordegren och Louise Epstein

Producent: Anders Backlund

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".