Finland, missbrukande mammor, hitta utan mobil

40 min

Finländskt hockey-haveri, förre detta missbrukare om föräldrarollen och hur gör man för att orientera sig utan mobiltelefon?

Finlands haveri

Vårt grannland Finland har det tufft just nu, två tunga förluster på raken i hockey-VM och dessutom tog man sig inte vidare i Eurovision Song Contest. Vad är lösningen och är det kanske dags att fråga Sverige om råd? Vi ställer frågan till Tuomas Enbuske programledare och krönikor i Finland.

Mamma och förre detta missbrukare

Just nu visas dokumentärserien "Aldrig Backa" på SVT-play. Den handlar om tre mammor som bestämt sig för att komma vidare efter ett tungt missbruk och serien är fri från socialreportagets vanliga klichéer som den jämngrå hopplösheten. Idag får vi besök av en av huvudpersonerna, Sara Woldu, samt seriens regissör Åsa Blanck för att prata om vad som krävs för att börja ett nytt liv utan droger.

Vilse i skogen

Efter alla larm om människor som går vilse i naturen kommer vi ge några tips både när det gäller att känna sina egna gränser och orientera sig utan mobiltelefon. Jonas Brunnemyr utbildningsledare på Vildmarksutbildningen i Åre ger sina tips.  

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Naila Saleem

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista