Sista ögonkastet som gifta, hur mår Seved och kan Brigitte göra blått till modefärgen nummer ett

40 min

Det verkar inte ha gått så bra för paren som gifte sig i årets säsong av "Gift vid första ögonkastet".

Sista ögonkastet som gifta

Vi släpper förstås inte Elisabeth och Mats eller Magnus och Sofia som ville förbli gifta i Gift vid första ögonkastets sista avsnitt. Men lyckan blev kort - de passade ändå inte ihop och skilsmässan kom som ett brunt brev på posten. Vad berättar den här serien om kärlek? Vi pratar med journalisten Sara Martinsson som engagerat sig ohälsosamt mycket, och sociologen Emma Engdahl som forskar på det där med relationer i vår tid.

Hur mår Seved?

När Louise i helgen var i Malmö passade hon på att besöka Seved. Området har drabbats hårt under många år av kriminalitet som droghandel och våld. Men hur ser det ut nu? Vi frågar Sydsvenskans kriminalreporter Joakim Palmkvist som kan Malmös bus på sina fem fingrar.

Kan Brigitte göra blått till modefärgen nummer ett?

"Bibi" Trogneux (eller Brigitte Macron, om du vill) Frankrikes nya första dam, imponerar med sin classy klädsel. Hon kommer ofta i blåa färger har vi noterat - midnattssblå, duvblå, babyblå, kleinblå. Kommer hon att göra blå till det nya svart?  Hermine Coyet, tidigare chefredaktör Elle har såklart noterat mångas favoritdam just nu.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Naila Saleem

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista