Palmira rapporterar från världen och Jannike tar strid mot förvrängda kvinnoideal

41 min

Utrikeskorren Palmira Koukkari Mbenga om sina upplevelser i Frankrike under presidentvalet. Artisten Jannike om varför nya skivan tillägnas alla kvinnor.

Förra helgen var världens blickar riktade mot Frankrike. Emmanuel Macron vann med övertygande marginal, å andra sidan nådde Marine Le Pen större framgångar än någonsin tidigare. Palmira Koukkari Mbenga var på plats som Sveriges Radios korrespondent. Erkki och Jasmin får en insiderrapport om jobbet som korre och så får vi en analys om valresultatet och situationen inför parlamentsvalet i sommar.

Finlandssvenska artisten Jannike Sandströms nya skiva The Girl In the Picture är en uppgörelse med de orealistiska ideal som kvinnor tvingas leva efter. Jannike har själv tampats med ätstörningar och utseendehets och vi ska prata om hur man kan hitta en balans i tillvaron.

Med i studion finns också nöjesproducenten Niklas Rosström och inför helgens final av Eurovision Song Contest ska vi fundera över varför Finland än en gång föll och vad vi tror om Robin Bengtssons chanser i Kiev. Niklas var själv Finlands delegationsledare förra gången ESC var i Kiev och minns alltför väl känslan av att missa finalen. Vad kan Finland egentligen göra åt detta?

Popula med Erkki Kuronen och Jasmin Lindberg
Fredag 12 maj kl 20.40 i P4 och Sisuradio
Facebook/Instagram/Snapchat: SRPopula

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.42
  Noomi - Into The Fire
  Album: Into The Fire
  Bolag: NOOMI
 • 20.55
  Shirin - Back to the Basics
  Album: Back to the Basics
 • 20.59
  Elviira & Rake - Hyvästi James Bond
  Album: Hyvästi James Bond
 • 21.07
  Salem Al Fakir - Keep On Walking
  Album: Keep On Walking
  Bolag: Parlophone Sweden
 • 21.19
  Jannike - In Your Head
  Album: In Your Head
  Bolag: Go & Do Music
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".