Det största dina tänder vart med om sedan 1973

55 min
P1 onsdag kl 10.03, natt mot torsdag kl 00.03. Ingen söndagsrepris under sommaren.

…i alla fall om vi talar politiska reformer. För från och med den 1 juli 2008 så genomförs den största tandvårdsreformen på 35 år. Vad det innebär för oss tandvårdskonsumenter det ska vi dryfta om i Plånboken denna vecka.

Du kommer att bli bekant med ord som referenspris och tandvårdscheck, men också få veta vid vilken summa högkostnadsskyddet börjar gälla. Frågan är: blir det billigare eller blir det dyrare att köpa tandvård nu?

Ansvarig för tandvårdsreformen på Försäkringskassan Kerstin Ekstrand-Christiansson och Chatrine Pålsson-Ahlgren (kd), riksdagsledamot i socialutskottet förklarar och reder ut.

Veckans program kommer också att innehålla en premiär! Du hör första delen i vår sommarserie: Konsumentjournalistikens historia.

Här har vår reporter Daniel S Ogalde intervjuat storheter som Charlotte Reimersson, Birgitta Rembe, Per Guldbrandsen och Gunnar Ericsson om deras tid i etern.

Dessutom får vi besök av Gunnar Olsson, VD på Konsumenternas försäkringsbyrå tillika Plånbokens expert på frågor om just försäkringar.