En ny "deal" för Israel/Palestina, att fixa buffé för hela gänget och @sweden

40 min

Louise har en lysande idé som kanske kan foga samman Israel och Palestina.

I dagens program låter Louise sig inspireras av Donald Trumps tänka utanför boxen-inställning och låter tanken vandra kring vad som skulle kunna mana både Israel och Palestina till att leva sida vid sida i lugn och ro. Skulle medlemskap i EU kunna vara det som löser den gordiska knuten? Vi testar idén på Peter Wallensteen, professor i freds- och konfliktforskning, som också tycker att man ska tänka fritt.

Nu stundar studentfiranden, konfirmationer, avslutningsfester och firanden. Har du provat någon gång att laga buffé till mer än 50 gäster? Slutade det med tio rätter för 50 gäster och därmed 500 portioner, eller tog det slut innan alla kom fram till maten? Idag får vi proffshjälp från Christina Möller, matnestor, som berättar hur du ska tänka kring maten.

Hur var det nu med flaggan och reglerna kring det. Vi pratade om det förra veckan men tar upp det igen, vissa saker behövde redas ut.

Svenska institutet var i blåsväder förra veckan när man ville blocka några twittrare. Hoppsan, det blev visst 14000 stycken och ledarskribenterna vaknade till. Vi hör med veckans @sweden-twittrare Lina Landström hur hon tänker sig an uppdraget.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Naila Saleem
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.08
  Angelo Badalamenti - Twin Peaks TONAS
  Album: PURE MOODS Utgiven: 1994
  Kompositör: Angelo Badalamenti
  Bolag: VIRGIN
 • 15.26
  Prince Gustaf, Lunds Studentsångare, Mats Paulson - Studentsången - Sjungom studentens lyckliga dag
  Album: Sköna maj
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista