Tillbaka till Twin Peaks, titt på "Tommy" och korstågens heliga krig

Här finns inget ljud

Vad har hänt i Twin Peaks under de 25 år som gått sedan sist? Vi läser också Tommy Berggrens memoarer, pratar med ett skolbibliotek i världsklass och hör en essä om korstågens historia.

Vad är nytt i Twin Peaks? Och går det att svara på vad de nya avsnitten i tv-serien egentligen handlar om? Sonja Schwarzenberger på Arena och kulturredaktionens Jenny Teleman har sett de fyra första avsnitten.

Ny bibliotekstatistik visar att 83 kommuner i Sverige fortfarande saknar bemannade skolbibliotek. Vi frågar skolbibliotekarien Julia Karlsson på Rävlandaskolan i Härryda hur de gjort för att få till ett "skolbibliotek i världsklass".

Anneli Dufva har läst skådespelaren Tommy Berggrens memoarer och så blir det en essä av idéhistorikern Patricia Lorenzoni om korstågens historia.

Dessutom får vi besök av Britta Svanholm Maniette från Operaguiden som coachar oss inför "Nibelungens ring" av Wagner på Stockholmsoperan.

Producent: Anna Tullberg
Programledare: Måns Hirschfeldt

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.13
  Richard Wagner - Die Walküre: Akt 3 (Med Sång), Valkyrieritten: Utdrag
  Georg Solti, Wiener Philharmoniker, Birgit Nilsson, Régine Crespin, Christa Ludwig, Vera Schlosser, Helga Dernesch, Berit Lindholm, Vera Little, Claudia Hellman, Brigitte Fassbaender, Helen Watts,...
  Apocalypse Now
  Etikett: NONESUCH
 • 13.17
  Twin Peaks Soundtrack - Twin Peaks Theme
  Album: Top 10 - Cool Down
  Bolag: Warner Strategic Marketing
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".