Missbrukarmammor, ockerpriser på bordsvatten och Elvis eventuella odödlighet.

42 min

Måste man betala för något man inte blivit erbjuden och varför verkar intresset för Elvis falna?

Ockerpriser på bordsvatten

Vid ett restaurangbesök förra veckan fick Thomas betala 70 kronor för vatten utan att ha beställt det. Det grämt honom sedan dess och han har inte kunnat släppa den ofrivilliga utgiften. Har Thomas blivit en gnällgubbe eller är det krogarna som har gått bananas? Magdalena Ribbing, vett- och etikettexpert på Dagens Nyheter kommer till programmet och säger sin mening i frågan.

Elvis lever, eller?

Elvis Presley har ju länge varit en av de absolut största men frågan är hur länge till? Enligt en ny brittisk undersökning är det många yngre som inte känner till stjärnan. Kan utvecklingen vändas undrar vi? Vi har bjudit in artisten Peter Jezewski och Elvis Fanclub-grundaren Göran Blomdin.

Mamma och förre detta missbrukare

Just nu visas dokumentärserien "Aldrig Backa" på SVT-play. Den handlar om tre mammor som bestämt sig för att komma vidare efter ett tungt missbruk och serien är fri från socialreportagets vanliga klichéer som den jämngrå hopplösheten. Idag får vi besök av en av huvudpersonerna, Sara Woldu, samt seriens regissör Åsa Blanck för att prata om vad som krävs för att börja ett nytt liv utan droger.

Programledare: Thomas Nordegren och Louise Epstein

Producent: Anders Backlund

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Jean Sibelius - VII. Miranda
  Jean Sibelius
  SIBELIUS: Tempest (The), Op. 109 / Cassazione, Op. 6
  Etikett: BIS
 • 15.38
  Elvis Presley - Suspicious Minds
  Album: That's The Way It Is
  Bolag: RCA Records Label
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista