Fria fantasier eller... : Maria Persson Löfgren i Moskva

3:10 min

Utrikeskrönikan den 27 april 2017. Moskva.

Moskva, torsdag.

Min ryska kollega skrattade rått åt senaste nyheten från FN att Saudiarabien valts in i FN:s kvinnokommission, en grupp som ska sätta agendan för FN:s jämställdhetsarbete.

Att ge saudierna ansvar för jämställdhetsarbete och kvinnofrågor ja det är som om vi här i Ryssland skulle sätta den tjetjenske presidenten Ramzan Kadyrov som människorättsförsvarare med särskilt fokus på homosexuellas rättigheter, skrattade min kollega och satte genast igång att komma med fler innovativa förslag.

Bashar al Assad utses till FN:s särskilde samordnare mot kemiska och biologiska vapen, när han utrotat alla kemvapen ska han utrota alla krig i världen med start i sitt eget land.

Ryska parlamentsledamoten Jelena Misulina får ansvar att stoppa hustrumisshandel, med särskilt fokus på de som riskerar att slås ihjäl. De som bara får en örfil räknas inte in.

Azerbadzjans president Illham Allijev får en roll i FN:s arbete för stärkt yttrandefrihet och pressfrihet. Han utses också till en särskilt anti korruptionskommission. Den ska riva upp alla telekomavtal som gjorts de senaste tio åren.

Där placeras också den före detta chefen för ryska järnvägarna Jakunin. En särskild avdelning för att stävja korruption inom byggbranschen leds av exborgmästaren i Moskva Jurij Lusjkov och hans fru Jelena Baturina.

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong Un sätts att leda FN:s nedrustningsprogram för världens kärnvapen. Men han får också ett sidouppdrag av den internationella arbetsorganisationen ILO att stoppa slavarbetet i världen. Hans uppdrag börjar med att granska villkoren för nordkoreaner som byggt fotbollsarenor i Ryssland, bland annat i St Petersburg.

Från Minsk rekryteras president Aleksander Lukasjenko för att verka för att dödsstraffet utplånas i hela världen. Inte ens nackskott blir tillåtet längre.

Ryska sångerskan Alla Pugatjova tar över nästa års Eurovision oavsett vilket land som kommer segra så kommer Alla vara med, hennes tvillingar lovar stötta mamma till hundra procent.

Och slutligen blir flygbolaget Aeroflot äntligen jämställdhetscertifierat av FN:s kvinnokommission. Detta sedan alla flygvärdinnor blivit piloter med dubblade löner och rätt att väga vad de vill, se ut hur som helst och vara i vilken ålder som helst.

I kabinen servar de överblivna manliga piloterna och manliga stewards förutsatt att de inte fyllt 40 år, väger högst 75 kg och passerar testet för attraktiva män, som alla resenärer fyller i istället för att köa till incheckningen. De som inte passerar testet får bara flyga till Sibirien på nattetid när passagerarna ändå sover och inte störs av deras fula trynen.

Ja, så där höll vi på kollegan och jag och visst det var fria fantasier - men som alla goda historier med ett korn av sanning i botten.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".