Klämdagar, Miljöpartiet och "vi ses i Versailles, Vladimir"

40 min

I dag kommer Putin och hälsar på Macron, men varför ska de ses i Versailles? Vi pratar med författaren Herman Lindqvist som bodde många i Frankrike.

Grön Ungdom

Miljöpartiet har samlats i dagarna för att peka ut nya vägar i politiken. Efter en serie motgångar frågar vi oss hur partiet ska hitta tillbaka till bättre opinionssiffror och förtroende. Undgomen är ju som bekant framtiden - så vi har bjudit in Hanna Lidström som är språkrör för Grön Ungdom.

Presidentmöte i Versailles

Frankrikes nye president Emmanuel Macron tar idag emot Rysslands president Vladimir Putin på hemmaplan. Men de möts inte i Elyséepalatset vilket hade varit vanligt vid möten - nej, de ses i slottet Versailles, solkungens gamla slott utanför Paris. Gick det inte med mindre? Måste Macron spänna ut påfågelskruden ordentligt för att Rysslands Putin ska känna respekt för den nye, eller kan det finnas andra orsaker till att de träffas i denna överdådens boning?

Vi pratar med författaren Herman Lindqvist som bodde många i Frankrike.

Behovet av klämdagar

Har du också märkt hur bussarna är tomma och korridorerna på jobbet ekar när det är så kallad klämdag? I dag frågar vi Mats Eklöv, psykolog om behovet av lediga klämdagar och Andreas Lindén på fackförbundet ST - har de lyckats förhandla till sig gratis klämdagar för sina anställda eller kan vissa yrkesgrupper helt enkelt bara utebli vissa dagar?

Och Thomas kommenterar sitt senaste utspel om att bibliotekarier har en lugn tillvaro.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Naila Saleem

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".