Del 3/4 - Fallet Helena: Mannen i pilotglasögon

25 min

Två män har varit frihetsberövade för inblandning i fallet men båda är avförda från utredningen. Men här avslöjas helt nya uppgifter om en tredje person som polisen är mycket intresserad av.

Natten till den 14 juni 1992 försvinner Pernilla Wadebäcks barndomsvän – 22-åriga Helena Andersson från Mariestad. Försvinnandet och sökandet efter Helene engagerar hela Mariestad och mediesverige.

I dag är Pernilla reporter på Sveriges Radio och i den här serien berättar hon personligt om fallet Helene Andersson. Hon intervjuar de få vittnen som finns och återvänder till Helenas föräldrahem där det känns som att tiden stått still. Reporter är även Mats Öfwerström.

Efter att vi gjort den här dokumentären har det framkommit nya uppgifter kring mannen i pilotglasögon. Han anhölls för ett par veckor sedan och delgavs misstanke om mord på Helena Andersson. Mannen släpptes efter förhör men är fortfarande misstänkt.

 

Om reportrarna
Pernilla Wadebäck och Mats Öfwerström är reportrar på P4 Skaraborg. De lärde känna vararandra redan under gymnasietiden i Mariestad i slutet av 1980-talet då även jämngamla Helena Andersson fanns i samma umgängeskrets.

Pernilla Wadebäck är barndomsvän med Helena Andersson. De två växte upp i samma villaområde i utkanten av staden.

Mats Öfwerström och Pernilla Wadebäck har genom åren bevakat flera stora kriminalfall, ett av de mest uppmärksammade är mordet på Lisa Holm 2015.

Här kan du se, höra och läsa ännu mer om Fallet Helena.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".