Hur vill du lösa mediekrisen, Alice Bah Kuhnke (MP)?

57 min

Det svenska medielandskapet förändras snabbt och många tidningar kämpar för sin överlevnad. Alternativa medier och sociala medier utmanar traditionella medier som tidningar och public service.

Hur påverkar detta demokratin? Och vad är regeringens svar på mediernas kris? Är lösningen ett nytt mediestöd och hur ska det då se ut?

Och är det ett demokratiproblem att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen fått tillstånd att hyra plats under Almedalsveckan, eller att högerextrema tidningen Nya Tider deltar i Bokmässan?

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) intervjuas i Ekots lördagsintervju. Och därefter analys av mediepolitiken med Olle Lidbom, medieanalytiker som även var oberoende expert i Medieutredningen.

Hör också reportage om nollvisionen i trafiken som fyller 20 år med Claes Tingvall som var den som lanserade idén om att ingen skulle dö i trafiken, Ines Uusmann som då var socialdemokratisk kommunikationsminister och Maria Krafft, trafiksäkerhetsdirektör på Trafikverket.

Även samtal om nollvisioner som idé och politiskt medel med Bengt Jacobsson, professor vid institutionen för samhällsvetenskaper, Södertörns högskola.

Programledare: Monica Saarinen
Producent: Sally Henriksson

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.28
    The Modern Jazz Quartet - It Don't Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing)
    Album: Vendome
    Bolag: Chard
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista