Du sköna, nya tv-värld; hur har tittandet och berättandet förändrats med strömmad tv?

Här finns inget ljud

Att plöja hela säsonger av dramaserier på tv i ett svep var en svindlande tanke för bara fem år sedan. Idag har över hälften av alla svenskar tillgång till en strömningstjänst för tv.

Över hälften av alla svenskar har tillgång till en betald strömningstjänst för tv och publiken ökar varje år. Framför allt Netflix står sig starkt i Sverige, först på tredje plats hamnar HBO Nordic med Viaplay däremellan. Svensken lägger i snitt 17 minuter på tjänsten varje dag. De stora strömningsjättarna satsar i allt större utsträckning på egenproducerat material, och nu dyker även allt fler nischkanaler upp, där filmer bara läggs ut under en månad.

P1 Kulturs Roger Wilson och Emma Engström synar branschen och det egna tv-tittandet. Hur konkurrerar streamingjättarna med varandra idag? Vad säger filmskaparna om det? Hur har berättandet förändrats? Hur ser framtiden ut? Och om man går till sig själv; blir man lycklig av att klämma hela "Handmaid's Tale" eller "House of Cards" på en helg? Eller är det mer nyttigt att skratta åt en timme med en standupkomiker? Humorshowerna har fått en nystart i vår.

Dessutom blir det en OBS-essä av journalisten och författaren Eva-Lotta Hultén, om det orealistiska med att inte tro på utopier.

Programledare: Roger Wilson
Bisittare: Emma Engström
Producent: Anna Tullberg

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista