Ett avsnitt från Musikdokumentär
107 min
Peter LeMarc – 30 år på skiva
Lör 03 jun 2017 kl 08:00
Peter LeMarc har sedan genombrottet 1987 hyllats som en av Sveriges största låtskrivare och textförfattare. Men vägen till guldskivor, grammisar och utsålda turnéer har varit både lång och snårig. Ett program från 2012.

I Fredrik Eliassons dokumentär berättar Peter LeMarc om sin innehållsrika livsresa, om att lyckas mot alla odds och om framgångens pris.

Låtar som Håll Om Mej, Little Willie John, Evelina och Det Finns Inget Bättre har gjort Peter LeMarc enormt populär. Hans stora produktion sträcker sig decennier tillbaka i tiden och innehåller hundratals låtar. I programmet beskriver Peter LeMarc den tuffa vägen fram till genombrottet och hur framgången senare bröt ner honom mentalt. Han berättar öppet om tunga perioder i livet och sin svåra scenskräck, men också om lyckan och kärleken till musiken och glädjefyllda minnen och anekdoter med en stor portion humor. Släkt, vänner och kolleger - bland andra Louise Hoffsten, Plura Jonsson, Melissa Horn, Tony Torén och Mauro Scocco medverkar också.

Dokumentären är gjord 2012.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".