Nobelkonsert från Stockholms konserthus

Här finns inget ljud

Lyssna på årets Nobelkonsert. I år gästas konserten av två världsstjärnor: den italienske dirigenten Gianandrea Noseda och violinisten Janine Jansen.

Det är dags för årets Nobelkonsert i Stockholms konserthus. I år gästas konserten av två världsstjärnor: den italienske dirigenten Gianandrea Noseda, en av de internationellt mest efterfrågade dirigenterna just nu. Dessutom violinisten Janine Jansen som på sin Stradivarius från 1707 ska spela Brahms violinkonsert. Det är första gången hon spelar konserten med det instrumentet och hon säger att det ger den här musiken en alldeles ny klang.

Gianandrea Noseda dirigerar alltså Kungliga Filharmonikerna och det gör han för första gången. Han leder sina musikanter i (förutom violinkonserten) ouvertyren till ”Den flygande holländaren” av Richard Wagner och Beethovens symfoni nr. 6, ”Pastoralsymfonin”. Dessutom kommer en liten extra present till publiken på slutet. 

  1. Richard Wagner: Uvertyr till "Den flygande holländaren".
  2. Johannes Brahms: Violinkonsert D-dur op 77.
  3. Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 6, "Pastoral" F-dur op 68.
    Solist: Janine Jansen, violin. Kungliga filharmonikerna, Stockholm. Dirigent: Gianandrea Noseda. Från gårdagens konsert.

Programledare: Per Lindqvist
Producent: Diyar Boskani

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista