Tvåla till pumptvålen, kommer Macron lyckas med reform av arbetsmarknad och panikfixa odlingslotten

40 min

Dessutom: Reflektioner kring Morden i Midsomer, norska minnesmonument och Ni-reformen som tycks ha ersatt Du-reformen.

Kommer Macron lyckas med sin arbetsmarknadsreform?

Det har blivit dags för Frankrikes nye president Emmanuel Macron att skrida till verket när det gäller ett av sina vallöften - en reform av arbetsmarknaden. Han talade under valrörelsen om att genomföra en del förändringar vad gäller både arbetsrätt och statliga jobb bland annat. Vi pratar med författaren Tomas Lindbom om möjligheter och hinder för detta. Kommer Macron kunna baxa igenom förslagen förbi facken och andra organisationer eller är det upplagt för fajt?

Panikfixa odlingslotten

Vad gör man när odlingslotten ser för sorglig ut trots att midsommar passerats och allt borde vara i ordning. Kan man panikfixa sin lott så att den är respektabel åtminstone? Elin Unnes, författare, ger råden.

Tvåla till pumptvålen

Dags att tvåla till pumptvålen? Om du tänker plastbanta och inte sprida ut plast i naturen så kan tvålen vara ett område att se över. Blev det mer plastrester när vi gick över från hårdtvål till pumpflaskor? Borde vi ta tillbaka tvålkoppen och vad ska vi i sådana fall tänka på? Liv Södahl från Naturskyddsföreningen och Carola Lidén, pensionerad professor i dermatologi hjälper oss att ta beslut.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Karsten Thurfjell
Producent: Stina Sämgård

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.32
    Kamferdrops - Jag trodde änglarna fanns
    Album: Jag trodde änglarna fanns
    Bolag: Digital Distribution Trinidad and Tobago
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista