Möt de största stjärnorna i det nya medielandskapet

85 min

En värld där vi skapar våra egna informationsflöden. En ny ordning där den bästa berättaren får den största publiken. Med hjälp av bland andra William Spetz, I just want to be cool, Therése Lindgren och andra experter tar vi grepp om det nya medielandskapet.

Med tillsammans miljontals prenumeranter har dagens gäster en direktlinje in i sina prenumeranters telefoner. Vi pratar med tidiga pionjärer på Youtube som William Spetz och i bloggvärlden som Foki Soiraks.

De största svenska Youtube-stjärnorna just nu gästar också programmet: livsstilsbloggaren Therése Lindgren, som också gjort psykisk ohälsa till en hjärtefråga, Joel Adolphsson från humorkollektivet I just want to be cool vars 730 000 prenumeranter gör dem till Sveriges största kanal och Arek "Keralis" Lisowski, vars spelklipp på engelska gjort att han når en internationell miljonpublik.

Men hur anpassar sig traditionella medier till det här nya landskapet? Det pratar vi om med Jan Helin, programdirektör på SVT, mediestrategen Annika Lidne och Julia Agha, projektledare på Al Kompis media, vars Facebook-sida med svenska nyheter på arabiska når en miljonpublik.

Under programmet får vi också hjälp att analysera det nya medielandskapet av Maria Norbäck, forskare inom medieföretagsorganisation på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och Joakim Jardenberg, internetstrateg.

Programledare: Emanuel Karlsten

Musik som spelats i avsnittet

  • 08.05
    Åsa Jinder - Du gamla, Du fria
    Album: Hyllning till livet
    Bolag: Hawk Records
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista