Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Medieormen
Seminarium: Mind the gap - how to obtain audience trust in a shifting media landscape
Tor 06 jul kl 13:00
Sveriges Radio i Almedalen. Tor 6 juli kl 10.30-12.00: Sant eller falskt? Hur behåller man förtroendet i en tid av desinformation och propaganda? Medverkande bla: Peter Pomerantsev och Craig Silverman

En inspelning av Sveriges Radios seminarium på Wisby Strand, Almedalen, torsdag 6 juli 2017

Ett seminarium om hur regeringar, myndigheter och medier förhåller sig till begreppet sanning i en tid av ökad desinformation. Hur vet medborgare och konsumenter vad som är sant och riktigt och hur arbetar mediebolag idag med att behålla publikens förtroende?

Medverkande:

Peter Pomerantsev, ukrainsk-brittisk journalist och Rysslandskännare 

Craig Silverman, BuzzFeed News

Moderator är Ginna Lindberg, utrikeschef på Sveriges Radio och tidigare Washington-korrespondent.

 

Om de medverkande:

I den omtalade dokumentära skildringen ”Ingenting är sant och allting är möjligt” avslöjade Peter Pomerantsev hur propaganda helt och hållet genomsyrade den ryska teveindustrin och hur han som journalist dras in i nåt som snarare är en korrumperad dokusåpa. Pomerantsev är medlem i ett antal internationella organisationer som arbetar mot desinformation. Han medverkar på regelbunden basis i så olika tidningar som London Review of Books som i Financial Times. Han har också arbetat med såväl EU som Världsbanken och är en välrenommerad föreläsare runt om i världen.

Craig Silverman, som värvades till BuzzFeed för ett antal år sedan för att bygga upp deras kontor i Kanada och för att utveckla deras digitala journalistik, har under de senaste åren undersökt hur desinformation sprids digitalt. Sajten BuzzFeed når idag 100 miljoner människor varje månad och vänder sig i första hand till en yngre målgrupp som är van att ta del av nyheter via nätet. Arbetet med att granska det globala nyhetsflödet och avslöja lögner och påhitt har intensifierat de senaste åren och Craig Silverman har varit en av krafterna bakom detta.

Seminariet hålls på engelska och är öppet för allmänheten.

Länk till presentationen av seminariet i Almedalenkalendariet

Producent: Elin Claeson

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Medieormen
Medieormen
Fre 14 jul kl 13:00(34 min)
Medieormen
Fre 07 jul kl 13:00(50 min)
Medieormen
Tor 06 jul kl 15:45(40 min)
Medieormen
Tor 06 jul kl 13:00(83 min)
Medieormen
Tor 06 jul kl 10:00(39 min)
Upptäck avsnitt från liknande program
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".