Mediedomstol och kungen av sportjournalistik

30 min
P1 lördag 12 januari kl 11.03

Dömda i medierna - friade av domstol
Gång efter annan dömer medierna personer som sedan frias i domstol. Det senaste exemplet är Skandias VD Lars-Erik Pettersson som i många medier framställts som brottslig i företagets bonushärva men som friades helt i domstol. TV-journalisten Lars Adaktusson har reagerat och kritiserar medierna för att agera domare och åklagare. Journalisten Gunnar Lindstedt, som avslöjade Trustorhärvan där ingen inblandad till slut kunnat fällas, anser snarare att problemet ligger i att rättsväsendet inte rår på ekonomiska brottslingar.

Det är bara att köpa ny TV-box igen...
Inför julen var det många som köpte ny TV, med digitalmottagare och platt skärm. Men det står inte på förrän det är dags att köpa nya grejer igen - nu förbereder TV-branschen för nästa tekniksprång. En ny kryptering ska skapa plats för fler kanaler eller bättre bild. Jan-Olof Gurinder, distributionschef på SvT, konstaterar att i och med digitaliseringen har TV-köparna gått in i en ny värld där teknikutvecklingen är så snabb att det krävs nya grejer med ganska korta mellanrum.

Lasse Granqvist - kungen av sportjournalister
När fansen får välja - och det fick de nyligen på webbplatsen svenskafans.com - så hyllar de Radiosportens Lasse Granqvist. I fansens omröstning vann han alla kategorier han kunde vinna, bland annat Bästa sportjournalist alla kategorier. Mediernas Martin Wicklin har träffat Lasse Granqvist och tecknar ett porträtt.