Ett avsnitt från P2 Live
KONSERT: Jazzklubb Fasching firar 40 år i Vitabergsparken
Tor 31 aug 2017 kl 20:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Jazzklubb Fasching firade 40 år och bjöd på konserter med Fire! Orchestra och Goran Kajfeš Subtropic arkestra på utomhusscenen i Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm.

Södermalm bjöd samtidigt på fint väder också, den första av kvällarna genomfördes även folkfesten Midnattsloppet, vars enmilabana går alldeles förbi Vitabergsparken.

I kväll sänder vi två av konserterna från Faschings 40-årsfirande: Fire! Orchestra och Goran Kajfeš subtropic arkestra.

Dessutom spelade Bohuslän Big Band musik av och Med Malin Wättring på lördagen och söndagskonserterna inleddes med Isabella Lundgren.  De konserterna kommer framöver här i P2 Live.

Det blir premiär för ny musik med Goran Kajfeš subtropic arkestra, från den sista skivan i en trilogi. Här handlar det om musik som är skapad av redan existerande musik, från hela världen. Trumpetaren och bandledaren Goran Kajfeš säger själv, att det är ”en hyllning till allt som inspirerat honom och också ett försök att i musik fånga det som bandet Goran Kajfeš subtropic arkestra är just live.”

Goran Kajfes subtropic arkestra: Jesper Nordenström, Robert Östlund, Johan Bethling, Lars Skoglund, Per Ruskträsk Johansson, Per Texas Johansson, Jonas Kullhammar och Goran Kajfes.

Och det bjöds även på ytterligare en storslagen orkester: Fire! Orchestra, som under saxofonisten Mats Gustavssons ledning också avslutar en epok. Jätteorkestern har spelat ihop i olika konstellationer de senaste åren och nu är planen att ändra sammansättningen till en helt ny konstellation, den fjärde inkarnationen av det musikerkollektiv som grundar sig i en trio och som har mynnat ut i en undersökande trettiomannaorkester. Stycket i fem delar heter Ritual.

Producent och programledare: Pierre Martin

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".