Ett avsnitt från P1 Kultur
Mumin-business - balansen mellan konst och kommers
Tis 05 sep 2017 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Sista delen i dokumentärserien om Tove Jansson handlar om kommersen kring Mumin. Dessutom: recension av Andrea Tarrodis nya album och en essä om föreställningar kring hur barn egentligen blir till.

Vad händer med konst när den tycks på muggar, blir gosedjur och mönster på tyger, blir till leksaker och souvenirer eller används för att sälja kondomer? Den sista delen i dokumentärserien om Tove Janssons liv och konstnärskap handlar om konsten och kommersen. 

Tonsättaren Andrea Tarrodi är aktuell med nytt album. Tidigare har hon mest intresserat sig för att skriva för orkester och röster, men nu får vi höra hennes stråkkvartetter på skiva. Tithi Hahn har lyssnat. 

Hur blir ett barn till? En fråga som gett upphov till både mystiska och fantasifulla hypoteser under historiens gång. Författaren och biologen Fredrik Sjöberg funderar i dagens OBS-essä över teorierna om barnalstring och de hinder människan ställer i vägen för kunskapen.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.11
    Tove Jansson - Cedric, del 15
    Album: Det osynliga barnet
  • 13.44
    Dahlkvist Quartet - String Quartet No. 2 "Madárdal": III. Allegretto - Allegro - Allegretto - Coda. Meno mosso
    Album: Tarrodi: String Quartets
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".