Om norska stjärnans avhopp och Axén om Sveriges VM-kval

33 min

I veckans avsnitt av FotbollsArena Radiosporten analyserar vi herrlandslagets insats i VM-kvalet. Vi fördjupar oss också i den norska storstjärnan Ada Hegerbergs avhopp från landslaget.

Sverige tappade initiativet och ledningen i VM-kvalgruppen efter mötena med Bulgarien och Vitryssland. Men hoppet om en direktplats till VM lever ändå efter Luxemburgs knallkryss mot Frankrike.

– Tittar man totalt sett så åkte Sverige på en omgång vilket jag tror är bra också för det går inte att tulla på arbetsinsatsen för då hamnar de i trångmål. Det tror jag är en del att ta med sig mot Luxemburg och Holland, säger Radiosportens fotbollsexpert Johanna Frisk.

Örebros före detta tränare Alexander Axén tror att Sverige har mer att ge.

– Det finns en växel till även om det är jättebra att man gör sex mål framåt på två matcher. Det var positivt för mig även om det fanns några saker som var negativa.

Förra veckan kom dessutom beskedet att norska storstjärnan Ada Hegerberg blott 22 år gammal hoppar av landslaget.

– Det har varit extremt omdiskuterat och uppmärksammat i Norge. Det slog ner som en klart blixt för dom allra flesta, säger Sveriges Radios korrespondent Jens Möller.

I bollkunskap vill vi få in era lyssnares förslag på matcher med många nickmål just apropå VM-kvalmötet mellan Bulgarien och Sverige där samtliga fyra fullträffar i den första halvleken kom till på just nick.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".