Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
40 min
Sverige under andra världskriget, Downs syndrom nu och då och jämställda musikfestivaler
Ons 13 sep 2017 kl 15:04
På viket sätt det är annorlunda att leva med Downs syndrom idag än för 20 år sedan?

Downs syndrom nu och då

En av dagens stora nyheter är att flera och fler landsting erbjuder mer träffsäkra metoder för att fastställa om foster lider av olika typer av kromosomrubbningar. Vi hörde också att när det gäller att ha Downs syndrom så är det en helt annan sak idag var det var än för tjugo år sedan. På vilket sätt är det annorlunda och varför? Vi har bjudit in Lars Lindberger, förälder till en kille med Downs syndrom. 

Jämställda musikfestivaler

Och så ska det handla om framtidens musikfestivaler. Är jämställda bokningar en framgångsfaktor eller är det andra saker som får människor att köpa biljett? Vi pratar med Emmy Sjöström som studerar Music and Event Management vid Linnéuniversitet. 

Har Sverige gjort upp med sin historia? 

I förra veckan ställde vi frågan om Sverige gjort upp med sin historia under andra världskriget. Vad betyder det egentligen att göra upp med sin historia? Och på vilket sätt skiljer sig Tyskland och Sverige åt på det här området? Historikern Klas Åmark har skrivit en bok om Sveriges förhållande till nazismen, Nazityskland och Förintelsen. Han kommer till studion för att prata om det här ämnet.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jon Jordås

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.24
    Girlschool - Yeah Right
    Album: The Collection: Girlschool
    Bolag: Sanctuary
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".