Sekularitet i konsten och krig i modefotografi

Här finns inget ljud

Just nu pågår konstbiennalen i Göteborg - vi har varit där. Dessutom: Modets roll i krig; jeansdesign för rullstolsburna; kampen om kristenheten samt pissoaren som förändrade konsten fyller 100.

WheredoIendandyoubegin är titeln på årets internationella konstbiennal i Göteborg. Det genomgående temat handlar om sekularitet och tar sig uttryck i allt ifrån antisemitiska karikatyrer från 1920-talet till en social skulptur på Götaplatsen, som ska växa fram under biennalens gång. Samtal med kulturredaktionens kritiker Mårten Arndtzén och Cecilia Blomberg.

Designern Louise Linderoth uppmärksammas på Londons fashion week för hennes kollektion med jeans för personer som använder rullstol. Mina Benaissa har träffat henne. 

Lee Miller var modellen som blev fotograf, som blev konstnär, som blev krigskorrespondent och som till och med blev gourmetkock. Just nu ställs aldrig tidigare visade bilder ut på Kulturhuset i Stockholm under titeln Krig och mode

Dessutom, veckans ord: Fredrik Wadström tar avstamp i kyrkovalet och hittar ett ord som en kamp uppstått kring: "Kristenhet".

Programledare: Saman Bakhtiari
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.57
    Curtis Mayfield - Move On Up
    Album: Curtis!
    Bolag: Rhino
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista