Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
40 min
Hur skulle Thomas och Louise klara sig i Kinas talkshowklimat?
Tor 14 sep 2017 kl 15:04
Är dataspelen Sveriges nya järnmalm? Hur skulle Nordegren & Epstein klara sig i Kina? Dessutom: sång och musik ur operan Turandot live i studion.

Idag blir det opera, kinesisk censur och dataspelsexport i Nordegren och Epstein. Vi får ett smakprov från den moderna tappningen av operan Turandot när Mellika Melouani Melani, regissör, och sopranen Henriikka Gröndahl kommer till studion. Vid pianot sitter Samuel Skönberg.

En av Kinas mest populära talkshow, Behind the Headline, gick ut med att det inte skulle bli några fler program och kort därefter ”försvann” deras sajt från Kinas internet. Hur hade Thomas och Louise klarat sig i det kinesiska talkshowklimatet? Hanna Sahlberg, Sveriges Radios korrespondent i Peking, ger oss svaret.

Dessutom pratar vi om att exporten av dataspel nu är på väg att gå om järnmalmen i ekonomisk betydelse för Sverige. Är det bra eller dåligt? Är det säkrare att lita på dataspelutvecklarnas förmåga att hitta på nya spel än att förlita sig på råvarornas världsmarknadspriser? Shams Jorjani, Affärsutvecklingschef på Paradox Interactive, gästar dagens talkshow.

nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Jon Jordås

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.19
  Jussi Björling, Rome Opera House Orchestra - Turandot: Nessun Dorma!
  Jussi Björling, Rome Opera House Orchestra
  Opera Arias [1951 - 1957]
  Etikett: Musical Pages
 • 15.33
  Giacomo Puccini - Signore Ascolta Liu/Åh, Herre Lyssna (Turandot)
  Henriikka Gröndahl, Sopran Samuel Skönberg, Piano
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".