Resa genom Trumps Amerika - del 2

29 min

En läsande president, en yrvaken hippie, en fängelseguide som berättar legender. Mikael Timms resa i Trumps Amerika fortsätter från staden Independence, till en stökig cabaret i New York.

Första delen i Mikael Timms reportage hittar du under artikeln

Från en sömnig glassbar i småstaden Independence, till en stökig cabaret i New York där det som är för provokativt för TV spelas upp för entusiastisk publik. På vägen träffar vi den före detta hippien Rick som försöker förstå vad som hänt i USA de senaste decennierna när han ägnat sig åt meditation och så passerar vi ett av landets mer ökända fängelser.

Sådan är resplanen i det andra av Mikael Timms program från Trumps USA.

I Independence levde Harry S Truman, Donald Trumps motsats som president. Han som sade att "Alla läsare inte kan bli ledare, men alla ledare måste vara läsare". Truman skötte i likhet med Trump, sin valkampanj utan att lyssna alltför mycket på experterna. Truman var extremt folklig. De enkla glasögonen, valtal från ett tåg, hans vana att själv svara i telefon, hans folkskolemässiga kärlek till all sorts facklitteratur som han kunde lära sig något av - han var inte street smart utan bibliotekssmart. Kan en sådan kandidat någonsin komma tillbaka?

Och varför talar den där järnvägsingenjören på jazzbaren oavbrutet om förändring?

Och vilken fråga är Donald Trump svaret på?

Om detta handlar Mikael Timms reportage från Trumps USA.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista