Ett avsnitt från P1 Kultur
Vad är det för fel på filmbranschen? "Jägarna" mer politisk i TV-format och behovet av de antika klassikerna
Ons 18 okt 2017 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Efter vittnesmål världen över om sextrakasserier i filmbranschen, vad är lösningen? Vi har även besökt inspelningen av "Jägarna" och pratar om en ny film om att känna sig hemma och inte

Efter den senaste tidens vittnesmål om sextrakasserier i filmbranschen diskuterar vi problem och möjlig lösning med Helene Granqvist, ordförande i WIFT som jobbar för jämställdhet i filmbranschen och kulturredaktionens filmreporter Emma Engström. Hashtaggen metoo har fått kvinnor världen över att berätta om när de blivit trakasserade. Sofia Mirjamsdotter är ledarskribent på Sundsvalls tidning och var en av de som drog i gång hashtaggen prataomdet 2010. Vad hände sen, vad fick den för konsekvenser?   

När filmen "Jägarna" med Rolf Lassgård i huvudrollen nu blir TV är det mindre skog och mer politik som gäller. P1 Kulturs reporter Helene Alm har besökt inspelningen.

Regissören Sophie Vuković gästar studion och berättar om sin essäfilm "Shapeshifters", som handlar om att söka efter hemhörighet.

I OBS läser latinforskaren Anna Blennow Tomas Lappalainens bok "Världens första medborgare - om statens uppkomst i det antika Grekland" och funderar över hur vi använder de antika klassikerna idag.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Anna Tullberg

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.04
  Ingvar Lidholm - I. Homo natus de muliere (Man born of woman) (Text: Job 14:1-2)
  Ingvar Lidholm
  LIDHOLM: Choral Music
  Etikett: BIS
 • 13.11
  The Weeknd - Can't Feel My Face
  Album: Can’t Feel My Face
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".