Smörgåstårta som oegentlighet

40 min

Idag frågar vi oss om det går att lära sig att bli hederlig tjänsteman?

De senaste dagarna har det framkommit misstankar om att både några politiker och tjänstemän i Stockholm och Göteborg kan ha begått oegentligheter. Det rör sig om privata affärer med kommunens partners, resor och dessutom figurerar några smörgåstårtor i en av härvorna. Natali Phalén som är generalsekreterare för Institutet mot mutor förklarar om man kan skolas in i hederlighet, och var det oftast brister.

Igår höll Kinas högste ledare Xi Jinping ett flera timmar långt tal när partikongressen öppnade. Men vänta - flera timmar? Hur lägger man upp ett sånt tal? Var lägger man tyngdpunkten, när kommer nyheten, hur vinklar man det. Hanna Sahlberg, korrespondent i Kina för radion, lyssnade på talet och har funderat över det retoriska.

Och så vår serie om hur valgeneralerna i de svenska riksdagspartierna vill lägga upp valstrategin inför 2018. Vi har hört Socialdemokraterna om ifall "Svetsarn" kan bli Sveriges "Mutti". Idag går stafettpinnen till V där Aron Etzler berättar hur de tänker marknadsföra sig inför 2018.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jon Jordås

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".