Loke har huvudrollen i ny äventyrsfilm: "Lite nervös inför premiären"

14 min

I filmen Krig flyttar Malte till en ny gård. Två gäng tävlar om att härska över gården. Men leken övergår snart till ett krig. Loke Hellberg som spelar Malte berättar vad man kan lära sig av filmen.

Kvinnor över hela världen har fått nog, nu protesterar de mot män som trakasserar dem genom #MeToo på sociala medier. Det betyder "jag också" och används för att uppmärksamma hur stort problemet är. 

Skoluniform eller inte? På en skola i Norrköping ska alla eleverna ha likadana kläder som de får av skolan. Nyhetspanelen tycker till om det är en bra idé. 

Och så får de snacka om det kan vara bra med en GPS-klocka på armen, så föräldrarna kan hålla koll på sina barn. Är det tryggt att de kan se var barnen är eller känner man sig övervakad då?

Staden Raqqa i Syrien har nu tagits över från terrororganisationen IS efter våldsamma strider. Staden invaderades av IS för tre år sen och många människor tvingades fly. Att IS nu tvingas bort från Raqqa var väldigt viktigt i kampen mot terroristerna som nu inte längre har lika mycket makt som innan. 

Programledare: Anneli Koskinen
Nyhetspanelen: Minna Tennivara Johansson och Raghav Mahaptra

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".