Lögn på förpackningen?

55 min

P1 onsdag 24 oktober

Hur många jordgubbar har egentligen pressats för att smaksätta den där lightsaften med jordgubbssmak? Eller hur är det med tryffelhalten i tryffeloljan? Vi ska i veckans upplaga av Plånboken reda ut vad det är vi äter och dricker. Journalisten Mats Eric Nilsson som skrivit boken ”Den Hemlige Kocken” kommer till studion och berättar.

Har du gjort en riktigt dålig affär någon gång och dessutom känt dig lurad? Det mobilsäljande företaget Mobilett ringer upp dig som är småföretagare, pratar mycket om tekniska detaljer och ”nya” lösningar och frågar dig om du vill vara med på tåget. Senare upptäcker du att vad som faktiskt hänt är att du köpt mobiltelefoner på avbetalning, som visar sig vara nästan tre gånger dyrare än i handeln. I Plånboken denna vecka träffar vi företagaren ”Gustav”, som tycker det är pinsamt att han gick på Mobiletts försäljningstricks. Dessutom hör du Mobiletts kundtjänstchef Daniel Mars

Det blir också en frågestund med Anders Andersson som svarar på lyssnarfrågor om privatekonomi, bland annat skall han försöka reda ut om det är en bra idé att arbetsgivaren betalar av de anställdas studielån som en löneförmån.