- Jag kan förstå att man får en kick av att slåss, men det är inte ok att hoppa på folks huvuden.

29 min

Barnen - om ungdomsvåldet: Torsdagen den 25 oktober kl 11.03 & 20.03 & fredagen den 26 oktober kl 23.30Anton Nilsson var 16 år när han för två år sedan blev misshandlad av två jämnåriga killar efter en fest.

En av de som slog honom var sedan tidigare känd som en bråkstake som gärna provocerade fram våld och Anton tror att det var en slump att det blev just han som fick ta emot slagen och sparkarna den där gången. Vad är det som lockar tonårskillar att söka upp och starta slagsmål ?

Men inte nog med att Anton blev nedslagen av två jämnåriga, vuxna som han mötte när han lyckats resa sig sig upp och springa ifrån sina plågoandar struntade i honom. Han mötte flera vuxna, som inte gjorde något för att stoppa bråket, trots att han skrek på hjälp. - Det var som i en mardröm, säger Anton.

Fahmi var själv också ute och slogs som tonåring - idag jobbar han med struliga ungdomar. Han ser i sitt arbete att vuxna ofta släpper kontakten med sina barn i tonåren. Och han är oroad för framtiden. - Våldet är råare idag än för tio år sen. De som misshandlar är yngre och ingen ska bli förvånad om 13-åringar snart bär pistol.

Programledare Marie-Louise Kristola