Ett avsnitt från Pira & Bråding i P3
49 min
Renes tuffa kamp att ta sig ur det kriminella gänget
Fre 27 okt 2017 kl 06:01
Redan som tonåring börjar Rene med rån och stölder. Han blir medlem i ett kriminellt gäng och utför allt grövre brott. Men inombords är allt kaos, han vill bort från gänget men vet inte hur.

Det är stökigt omkring Rene redan när han är liten. Hans pappa är kriminell och hemma är det ofta fester och bråk. Både han och hans mamma blir slagna av hans pappa. Redan som tonåring börjar han själv med rån, stölder och narkotika. Han hoppar av gymnasiet och börjar istället samarbeta med sin kriminella pappa.

- När jag utförde brott ihop med pappa var det första gången som jag såg en stolthet i hans blick. Jag kände att jag dög till något, att jag var bra på något.

Snabbt blir det kriminella livet det enda rätt för Rene. Han gör allt grövre och grövre brott och han blir en del av ett större organiserat kriminellt gäng i Stockholm.

- De var som en familj, allt det jag saknat. Här kunde jag räkna med att folk fanns där för mig. Den känslan var grym!

De kommande åren gör Rene allt för gänget. Han försakar sin familj. Han missar sina döttrars födelsedagar och skolavslutningar. Det är gänget som alltid kommer i första hand. Men själv mår han skit inombords.

- Allt var kaos och jag började söka mig till mer och mer våldsamma situationer ihop om att det kanske skulle leda till att allt tog slut. Varje gång jag häktades kände jag en lättnad, det blev ett andrum. Jag ville bara bort från gänget och kriminaliteten men jag visste inte hur.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".