Ett avsnitt från P1 Kultur
Författarrättegång i Turkiet startar och minnet av DDR under debatt
Tis 31 okt 2017 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Rapport om rättegången mot den turkiska författaren Asli Erdogan som startar idag. Reportage om kallt krig och minnet av DDR från forna Östtyskland och Armémuseum i Stockholm.

Idag är det dags för rättegången mot den turkiska författaren Asli Erdogan som anklagas för terrorbrott. Vilken betydelse har rättegången? Samtal med reporter Hanna Jedvik. 

Sedan murens fall för drygt 20 år sedan har frågan av vad som ska rivas och vad som ska bevaras som kulturminne varit en levande debatt i Tyskland. Vad ska vi minnas? Reportage från Mecklenburg-Vorpommern, i det tidigare Östtyskland. 

Armémuseeum i Stockholm har under hösten fokuserat på det kalla kriget - en epok som åter tycks göra sig påmind genom kärnvapenhot och politiska spänningar.

Barnradions bokpris går vidare - idag juryns andra sammankomst där Johan Erikssons Springkällan diskuteras av barnpanelen tillsammans med Manuel Cubas.

I dagens essä från OBS hör vi andra delen i en serie möten. Idag mellan fysikern som gör allt för att hålla fast vid världens begriplighet. Och diktaren som ser verkligheten som en mänsklig företeelse. Författaren Helena Granström skildrar det laddade mötet mellan Einstein och Tagore.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".