Mycket scenkonst, lite australiensisk pop och sista romanen för Barnradions bokpris-jury inför söndagens final

Här finns inget ljud

Från scenen: Fogelström älskade Stockholmssvit på Stockholms Stadsteater; Londonkritikernas favorit The Ferryman samt den högljudda debatten om vad publiken får se på stadsteatern i Göteborg.

Hundra år efter Per-Anders Fogelströms födelse sätter Linus Tunström och Ulla Kassius upp scenversionen av livet och vardagen bland Stockholms arbetarbefolkning, från senare delen av 1800-talet och de kommande hundra åren, med ett framväxande Folkhem. Kristina Lindquist var på premiären av "Våra drömmars stad".

Kring Stadsteatern i Göteborg har det kastats invektiv i pressen de senaste veckorna. Vi försöker förstå det höga tonläget. Läs här om du vill hänga med på hur bråket började:

Skådespelaren och regissören Carl Kjellgren om hur teater borde spelas.

Kritikern Tomas Forse om kritiken och vad han anser vara Stadsteaterns problem.

 
I London har kritikerkören varit mer överens och översvallande i omdömena om "The Ferryman". En pjäs som hade sin urpremiär på Royl Court Theatre i april i år, fyllt salongen, flyttat till Westends Gielgud Theatre och nu utnämnts till ”Play of the Year”. En lyckad blandning av politisk teater och underhållning tycker Mikael Timm.


Jan Gradvall tipsar om fredagens poddavsnitt som handlar om australiensiska The Go-Betweens. Sångaren och gitarristen Robert Forster berättar om vänskapen med bandkollegan Grant McLennan, som dog - mitt i livet och mitt i förberedelserna till en inflyttningsfest - för tolv år sen.


Barnradions bokjury diskuterar Det vita huset av Petter Lidbeck - en thriller om rasism, klass och grupptryck, och som är sist ut i striden om årets bästa bok.


Programledare: Gunnar Bohlin
Producent: Estrid Bengtsdotter

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.08
  jeanette Köhn - Hymn
  jeanette Köhn
  Karin Rehnqvist: Live
  Etikett: Sterling Records
 • 13.37
  Jonas Alaska - October
  Album: Jonas Alaska
  Bolag: Jansen Plateproduksjon
 • 13.51
  The Go-Betweens - Born To A Family
  Album: Oceans Apart
  Bolag: Yep Roc Records
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".