Att bli utvisad, diskad, bestraffad

15 min

Veckans Juniorsporten handlar om utvisningar, diskningar och andra bestraffningar.

En tjuvstart, en tackling eller nedskräpning... ja, faktiskt! Det är saker man inte får göra enligt sportens regler. Om du ändå gör det kan du straffas.   

–  Jag blev väldigt ledsen och skämdes. Det kändes som att alla tittade på mig och sa att "nu har han förstört allting", säger Oskar Bengtsson Marklund om när han slog bollen med handen i en fotbollsmatch och det andra laget fick frispark.  

– Jag tror jag började gråta för jag blev riktigt besviken på mig själv, säger truppgymnasten Maja Pettersson om den där gången när hon för första gången skulle göra en rondat flickis salto på tävling, men inte vågade och laget därför fick ett stort poängavdrag.

Hör också världens bästa innebandyspelare Anna Wijk som fortfarande skäms efter den där gången för massa år sedan när hon, kanske lite hånfullt, firade sitt mål framför motståndarbåset och fick utvisning i 2 + 10 minuter för osportsligt uppträdande.

Triatleten Lisa Nordén berättar om när hon fick tidstillägg för att hon slängt skräp i naturen under en tävling.

I programmet hörs också 12-åringarna: Saga Lööf (simmare), Meja Classon (fotboll- och basketspelare), Thim Harvey (tennisspelare), Daniel Mårtensson (golf-, fotboll- och bandyspelare) och Viktor Palmgren (fotbollsspelare).

Dessutom: tennisspelaren Grigor Dimitrov och fotbollsspelaren Andreas Granqvist.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".